skip to Main Content

Het begin als jeugd wielrenner

Je kunt bij de TWV de Peddelaars jeugdwielrenner worden in het jaar waarin je 8 wordt, dit geldt voor zowel jongens als meisjes. De jeugdcategorieën lopen tot en met je 14e jaar. Na de jeugd categorie ga je over naar de Nieuwelingen, 15 en 16 jaar, en daarna naar de Junioren, 17 en 18 jaar. Tijdens de trainingen van TWV de Peddelaars worden de renners ingedeeld op niveau en is de leeftijd minder belangrijk. Dit doen we om renners van hetzelfde niveau met elkaar te laten trainen, dat komt de ontwikkeling van de jeugdrenners ten goede. Wij streven er naar om zoveel mogelijk van onze renners wedstrijden te laten rijden onder de vlag van de KNWU, uiteraard pas op het moment dat zij daar klaar voor zijn. Dat doen we geleidelijk en met een gedegen voorbereiding zodat de kinderen het mentaal en fysiek goed aankunnen.

Kleding

De jeugd en wedstrijdrijders van de TWV de Peddelaars rijden in gesponsorde kleding. Deze kleding wordt door de club ter beschikking gesteld voor een kleine bijdrage van €120,-. Hiervoor krijg je een compleet pakket aan wielerkleding bestaande uit:

 • Shirt korte mouw
 • Shirt lange mouw
 • Korte broek
 • Armstukken
 • Beenstukken

Eventuele overige kleding kan tegen kostprijs worden aangeschaft. Voor aspirant leden zijn er een aantal helmen en schoenen beschikbaar. Deze kun je gebruiken als je op proef komt mee trainen. Mocht je definitief lid willen worden dan dien je zelf voor een helm en schoenen te zorgen. (op marktplaats worden vaak kinderhelmen en kinderschoenen tegen een scherpe prijs aangeboden).

Huurfietsen

Een racefiets aanschaffen is niet direct noodzakelijk, TWV de Peddelaars heeft namelijk een behoorlijk aantal huurfietsen ter beschikking, om het de start van je wielercarrière voordelig mogelijk te kunnen maken. De fietsen worden verhuurd voor een heel seizoen, en de huur bedraagt €120,- per jaar. Dit bedrag wordt eind mei geïncasseerd. Voor nieuwe leden die na mei een fiets hebben gekregen wordt eind oktober de huur geïncasseerd. De fiets wordt in een goede staat afgeleverd, de onkosten/het onderhoud aan de fiets welke zich gedurende de huur periode voordoen zijn voor rekening van de huurder.

Coördinator voor materialen/kleding
René Scholten
Tel. 06-55771650
servicecourse@peddelaarsaalten.nl

Contributie

De contributie bedraagt €57,- per jaar, gezinsleden hebben een korting van Eur 5,-. De contributie wordt per automatische incasso in de maand maart geïnd. Als lid van de Peddelaars word je ook automatisch aangemeld bij de NTFU of KNWU. Hiervoor draagt de Peddelaars €33,- per jaar per lid af aan de NTFU. Als lid van de NTFU ben je automatisch verzekerd voor schades aan fiets of kleding en krijg je korting bij toertochten.

Aanmelden nieuw lid jeugd.

Wil je lid worden van De Peddelaars dan kun je een inschrijfformulier invullen. Deze kun je downloaden met behulp van onderstaande link. Het formulier kun je ingevuld mailen naar jeugd@peddelaarsaalten.nl.
Aspirant-leden kunnen op de trainingsavonden/-middag enkele keren meefietsen (4 weken) om zo kennis te maken met de wielersport en met onze vereniging. Voor de jeugd geldt dat altijd eerst het lidmaatschapsformulier moet worden ingevuld om een kledingpakket en eventuele fiets ter beschikking te stellen voor de proefperiode.
Klik voor personen t/m 18 jaar op Download formulier aanmelding jeugd lid

Trainingstijden jeugd (t/m 14 jaar)

Vanaf circa 15 maart tot ongeveer 15 oktober. Mededelingen zoals afgelastingen en/of andere wijzigingen worden via de jeugd app met de ouders en kinderen gedeeld.

In de zomerperiode (racefiets)

 • Dinsdag 17.30 – 18.30
 • Donderdag 17.30 – 18.30

Het gehele jaar (mountainbike of cyclocrossfiets)

 • Zaterdag 10.30 – 12.00
 • Dinsdag 16.00 – 17.00 (optioneel)

Trainingstijden Nieuwelingen en Junioren:

De trainingstijden voor de Nieuwelingen en Junioren worden in overleg met de trainers en de jeugd bepaald. Zij starten vaak al vroeg in het seizoen met de wegtrainingen.

De Trainers:

 • Jan Hoftijzer (coördinator)
 • Franz Fremmer
 • Suzan Obbink
 • Frank Rensen
 • Marco Schenk
 • Marc Aversteeg
 • Jan Heideman

Wilt u meer weten over de jeugdafdeling van TWV de Peddelaars neem dan contact op met Jan Hoftijzer.
Email: jhoftijzer@lijbrandt.nl
Telefoonnummer: 0543-473779

Licentie bij de KNWU

Om wedstrijden te mogen rijden is het nodig dat je een licentie aanvraagt bij de KNWU. Deze aanmelding wordt in eerste instantie door de vereniging geregeld. Stuur hiervoor een email naar wedstrijdsecretariaat@peddelaarsaalten.nl. Je wordt dan als KNWU basislid aangemeld. Hierna krijg je automatisch een logincode om in te loggen op mijnknwu.knwu.nl. Op deze website kun je de licentie aanvragen. De jaarlijks verlenging cq. stopzetting dient de renner(ster) zelf te doen via de KNWU website https://mijn.knwu.nl/login.

Met deze licentie kun je wedstrijden rijden in Nederland en het buitenland. De kosten van een licentie zijn hier te vinden: https://kenniscentrum.knwu.nl/algemeen/tarieven-knwu

Wil je niet direct een KNWU licentie, maar toch eens wat wedstrijden proberen te rijden neem dan deel aan de Oostelijke Jeugd Competitie, OJC. Dit zijn laagdrempelige wedstrijden om te wennen aan het wedstrijdrijden. Je rijd dan niet alleen tegen clubgenoten maar ook tegen andere renners uit het district Oost Gelderland. Meer informatie ga naar OJC.nu of kijk op de facebookpagina van de OJC.

Categorie indeling KNWU jeugd, nieuwelingen en junioren

Het wielrennen voor de jeugd omvat 7 leeftijdscategorieën. Bepalend voor de indeling is het jaar van de geboorte. Iedereen rijdt in de categorie van de leeftijd die dat jaar bereikt wordt. Meisjes rijden “standaard” een categorie lager dan de jongens.

Jeugdcategorie Leeftijd
1 Het jaar waarin jongens de 8-jarige leeftijd en meisjes de 8- of 9-jarige leeftijd bereiken
2 Het jaar waarin jongens de 9-jarige leeftijd en meisjes de 10-jarige leeftijd bereiken.
3 Het jaar waarin jongens de 10-jarige leeftijd en meisjes de 11-jarige leeftijd bereiken.
4 Het jaar waarin jongens de 11-jarige leeftijd en meisjes de 12-jarige leeftijd bereiken.
5 Het jaar waarin jongens de12-jarige leeftijd en meisjes de 13-jarige leeftijd bereiken.
6 Het jaar waarin jongens de 13-jarige leeftijd en meisjes de 14-jarige leeftijd bereiken.
7 Het jaar waarin jongens de 14-jarige leeftijd bereiken

Verzettentabel

Tot slot heeft de KNWU ter bescherming van het fysiek van de kinderen een verzettentabel gemaakt. Dat betekent dat de jeugdige renners niet te zwaar mogen trappen om met name de knieën en heupen te beschermen.

Onderstaand treft u de link naar de website van de KNWU aan, daar kunt u nog veel meer informatie vinden over allerlei technische aspecten. Uiteraard zijn onze fietsen uitgerust met het juiste verzet en hoeft u zich daar geen zorgen over te maken. Heeft u een eigen fiets en wilt u meer informatie dan kunnen onze trainers u daarbij helpen.

https://www.knwu.nl/kenniscentrum/reglementen/verzetten

Back To Top
×Close search
Zoeken