skip to Main Content

KALENDER Oostelijke Jeugd Competitie (OJC)

De Oostelijke Jeugd Competitie (OJC) is in 2007 gestart met als belangrijkste doelstelling om nieuwe jeugdrenners op een laagdrempelige wijze in contact te brengen met de wedstrijdsport.

Vooral voor beginnende jeugdwielrenners is het praktisch om via de OJC te proeven aan het rijden van wedstrijden. En dan niet alleen tegen je clubgenoten, maar ook tegen renners van andere verenigingen. Dit maakt de stap naar de “grotere” jeugdwedstrijden makkelijker.

De kosten voor 2019 bedraagt éénmalig € 10,- voor alle wedstrijden. De wedstrijden beginnen om 10.00 uur. Iedereen dient zich voorafgaand aan de eerste categorie bij het secretariaat te melden en de startlijst af te tekenen.

Je kunt je voor het komende seizoen aanmelden bij Frank Rensen via de e-mail: frankrensen@kpnmail.nl.

Trainingen

10 maart 2019 OWC Oldenzaal Oude Almeloseweg 1, Oldenzaal.

17 maart 2019 De Stofwolk Rietmolenseweg 5g, Eibergen

24 maart 2019 WSV De Zwaluwen Borgelerdijk 3, Deventer

Wedstrijden

7 april 2019 De Stofwolk Rietmolenseweg 5g, Eibergen

2 juni 2019 De Zwaluwen Fabriekstraat 47, Doetinchem

23 juni 2019 WSV De Zwaluwen Borgelerdijk 3, Deventer

7 juli 2019 OWC Oldenzaal Oude Almeloseweg 1, Oldenzaal

1 sept 2019 De Peddelaars Bocholtsestraatweg 67A, Aalten

8 sept 2019 ETP Zutphen Estlandsestraat 6, Zutphen.

15 sept 2019 De Adelaar n.n.b.

29 sept 2019 De Stofwolk Rietmolenseweg 5g, Eibergen

Regelement

De jeugdrenners kunnen zich via de eigen vereniging aanmelden. Er wordt gereden in een 4-tal divisies. De indeling in de verschillende divisies wordt bepaald op basis van de gereden tijd bij de tijdrit (proloog) bij de eerste wedstrijd. De (tijd) snelste renners is divisie A en de minst snelste renners in divisie D
Alle deelnemers dienen ten minste in het bezit te zijn van een Basislidmaatschap van de KNWU om deel te mogen nemen aan de OJC, bij inschrijving dient deze te worden getoond, heb je deze licentie dan kun je deze aanvragen bij de wedstrijdsecretaris. Renners zijn verplicht een helm en wielerhandschoenen te dragen.

Voor het degraderen en promoveren zijn de volgende regels van toepassing:
Per gereden wedstrijd degraderen en promoveren er 5 renners(sters), dus 5 om 5.
Ben je er een keer niet bij dan degradeer je niet meer. Pechgevallen of valpartij is degraderen. De jury heeft ten alle tijde de mogelijkheid een beslissing te herroepen.
De jury kan beslissingen nemen die af kunnen wijken van de regels.
Voor divisie A en B geldt, lekrijden is een ronde respons (melden bij de jury) en er mag uiterlijk tot 3 ronden voor het einde een wiel gewisseld worden. Dit dient te gebeuren bij start/finish.

Back To Top
×Close search
Zoeken