skip to Main Content

De skeelervereniging De Peddelaars, onderdeel van Toer-, Wielren- en Skeelervereniging de Peddelaars, is opgericht in 2019 nadat er op Sportpark Zuid in Aalten een nieuwe combi ijs/skeeler- en wielerbaan werd aangelegd.

Het is een skeelervereniging voor jong en oud met de mogelijkheid om wekelijks op zijn/haar niveau de skeelersport te beoefenen op een verkeersvrije skeelerbaan.

Het skeelerseizoen loopt in van 1 april tot 30 september. Er zijn trainingsmogelijkheden voor beginners en gevorderden. Deze trainingen worden verzorgd door enthousiaste, goed opgeleide trainers.

Trainingstijden:

Woensdag (Jeugd tot 15 jaar) 18:30 – 19:30 uur
Woensdagavond (> 15 jaar) 19:00 – 20:00 uur

Vrij rijden voor (aspirant)leden:

Woensdag van 20.00 tot 21.00 uur
Vrijdag van 19.00 tot 21.00 uur
Zondag van 10.00 tot 12.00 uur 

(tijdens voetbalwedstrijden alleen op de 400 mtr. skeelerbaan)

Een helm is verplicht. We adviseren pols-, elleboog- en kniebescherming.

Sportpark Zuid is gelegen aan de Bocholtsestraatweg 67A in Aalten.

De skeelervereniging, is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Schaatsenrijders Bond (KNSB) waardoor de skeelerleden en aspirant leden automatisch verzekerd zijn tijdens hun sportbeoefening.

Opgave voor trainingen/lessen via  skeeleren@peddelaarsaalten.nl

Beginnerscursus lessen

Om veilig (door het verkeer) te kunnen skaten / skeeleren is het belangrijk om de basis elementen van het skaten / skeeleren te beheersen. In 8 lessen wordt er aandacht besteedt aan de volgende vaardigheden:

· Balans, coördinatie en behendigheid
· Effectief rechtdoor kunnen rijden
· Controleren van snelheid
· Afremmen en tot stilstand komen
· Het beheersen van bochten
· Obstakels en hindernissen
· Verkeersveiligheid
· Techniek

Gevorderden

Voor gevorderden is er een aparte trainingsgroep. Deze trainingen zijn gericht op:

· Lichaamshouding
· Techniek
· Snelheid
· Bochten

Tijden cursus en trainingen 2024:
Voor iedereen is er op zaterdag 4 mei de mogelijkheid om vrijblijvend kennis te maken (open dag). Daarnaast kun je je ook opgeven voor een korte lessenreeks van 8 lessen op woensdagavond.
· Start lessenreeks van 8 lessen voor jeugd tot 15 jaar op woensdag 8 mei van 18.30 tot 19.30 uur (vervolgens 15, 22, 29 mei, 5 juni, 12 juni, 19 juni en 26 juni, 18.30 – 19.30 uur).
Start lessenreeks van 8 lessen voor >15 jaar op woensdag 8 mei van 19.00 tot 20.00 uur (vervolgens 15, 22, 29 mei, 5 juni, 12 juni, 19 juni en 26 juni, 19.00 – 20.00 uur).

Bij vooropgave in april kan men in ook april al volop skeeleren.
· Een lespakket bestaat uit 8 lessen. Men kan echter ook op een latere datum dan 8 mei starten met de 8 lessen
· Tijdens de reguliere zomervakanties zijn er geen lessen/trainingen

Waar:
Skeelerbaan in ‘Sportpark Zuid’ Bocholtsestraatweg 67A, Aalten
**Bij regen of een te natte baan kan er door de trainer worden besloten om een droogtraining (op de baan maar zonder skeelers) te geven of de les af te gelasten. Dit wordt aangegeven in de “ WTS Peddelaars groeps-app“ en vanaf 17.00 uur op de website www.peddelaarsaalten.nl op het prikbord.


Kosten:
Er wordt een training/les pakketten van 8 lessen aangeboden:
· het lespakket start op 8 mei met de 1e les
· een pakket kost voor de jeugd € 30,= (t/m 18 jaar) en voor volwassenen € 45,=
· een pakket houdt in dat men op de woensdagavond les/training kan krijgen en dat men op de vrijdagavond en zondagochtend vrij kan skeeleren (zie Trainingstijden)
Men kan natuurlijk ook lid worden van de Wielren-, Toer- en Skeelervereniging. Een lidmaatschap kost voor de jeugd € 57,= (tot 18 jaar) en voor volwassenen € 92,59 per jaar (opzegtermijn 2 maanden). Voor combi lidmaatschap met wielrennen zie “Clubinfo/lid worden” op de website.

Het voordeel van een lidmaatschap is dat dit inclusief lespakket is en dat de skeelerleden het gehele jaar onbeperkt toegang tot de skeelerbaan hebben, ook buiten de reguliere trainingstijden (mits er geen wielertrainingen, wedstrijden of andere activiteiten op de baan zijn). Ook zijn de leden automatische verzekerd van een ledenkaart bij IJsvereniging de Hare voor onbeperkt schaatsen op de ijsbaan op het sportpark (bij natuurijs uiteraard). En de leden genieten bij de skeeler clubsponsor Free-Wheel te Vorden van een korting op de aanschaf van skeelermateriaal en skeelerkleding met deskundig advies van de skeelerspecialist bij uitstek: Arjan Mombarg.

Back To Top
×Close search
Zoeken