skip to Main Content

Lange Zaterdag Tocht Deventer 7 mei 2022

Het weerbericht van vrijdag was wat somber over de kans dat het op zaterdag droog zou blijven. Er werden wegtrekkende buien in de ochtend verwacht. Onder prachtige omstandigheden is echter de tweede lange zaterdagtocht gestart. Om 10.00 uur stonden er 14 enthousiaste leden klaar om de fietstocht van 150 kilometer te rijden. Vooraf werden nog even de spelregels doorgenomen: maximumsnelheid 30 kilometer per uur en één lange stop voor een lunch.

Dit keer ging de rit richting Deventer. Langs mooie wegen via Doetinchem naar Zelhem, Vierakker en bij Zutphen de IJssel over. Daar kwamen we in een gebied waar we niet veel fietsen, omdat anders de afstanden te groot worden voor een zaterdagmiddagrit. De bekende plaatsen Voorstonden, Tonden en Klein Amsterdam werden aangedaan. Via een mooi doorsteekje werd de Voorster Beek overgestoken en rustig doorgereden naar recreatieplas Bussloo. Vanaf hier begon de groep onrustig te worden, omdat het energiegehalte met een lunch aangevuld moest worden. De stop was echter gepland in Deventer, met een mooi uitzicht op het oude stadsdeel. Nog even doorfietsen dus.

Aangekomen in Deventer, bleek dat de uitgekozen pauzeplaats alleen belegde broodjes in de verkoop had, terwijl er behoefte was aan gebakken eieren met ham en kaas. Gelukkig fietst Toon Bennink wat vaker in deze omgeving en stelde voor om door te fietsen naar het fietsveerpont bij Wilp/Gorssel. Daar zit iets waar mogelijk wel van de gewenste lunch genoten kan worden. Zo gezegd, zo gefietst. Er werd niet alleen genoten van het eten, maar ook van de oude landbouwmachines die hier in het museum stonden opgesteld.

Na een zit van ongeveer één uur moesten we dan toch maar weer onze stalen ros beklimmen om aan de terugtocht naar Aalten te beginnen. Met goedgevulde buikjes staken we de Iessel weer over, nu gebruik makend van het fietsveerpontje. Intussen was het behoorlijk bewolkt geworden en in de richting waar wij naar toe moesten was het wel erg donker. Maar ja, we willen toch weer graag wat napraten onder genot van een drankje bij ons stamcafé in Aalten. Vol vertrouwen dat het misschien toch wel droog blijft en als het dan regent, het meeste er langs gaat, vervolgden wij gewoon onze voorgenomen route. Helaas voor ons bleef het niet droog en moesten een tijdje in de regen rijden. Hoe dichter wij bij Aalten kwamen hoe minder het had geregend. Later op de beelden bij het acht-uur journaal kon je zien dat er nog één wegtrekkende bui naar de Achterhoek was, en wij hadden het geluk daar doorheen te mogen fietsen. Al met al was het weer een geslaagde lange zaterdagtocht.

De volgende LZT staat gepland op 11 juni 2022.

Back To Top
×Close search
Zoeken