skip to Main Content

Finaledag van de OJC

23 september 2018 stond de finale van de OJC op de agenda. Onze klasbakken, Rosan, Joël, Ruben, Isabel, Sven en Siebe stonden om 09.30 uur te trappelen van ongeduld om de geel/zwarte kleuren te verdedigen. Voor Rosan was het de eerste koers en best wel spannend.
Samen met Joël stond ze aan de start in de D-categorie. Na een wat onwennige start wist Rosan haar koers heel goed op te bouwen wist gedurende de race nog verschillende renners in te halen. Ze heeft enorm genoten. Joël miste na de start net de aansluiting met de kopgroep maar wist ook steeds meer renners op te rapen en was veruit de sterkste in zijn groepje. In de eindsprint finishte hij als de nieuwe Dylan Groenewegen en wist de sprint van de groep te winnen, aan onze verslaggever meldde hij dat hij nog wel wat over had maar dat het nodig was.

In de C-categorie reden Isabel en Ruben een strakke wedstrijd. Isabel was veelvuldig voorin te vinden en was misschien wel iets te actief waardoor ze in de eindspurt net dat kleine beetje kracht miste. Ruben daarentegen zat lekker verborgen in het peloton en kon goed meekomen wat erg knap is. Hij heeft laten zien dat we volgend jaar weer rekening met hem moeten houden, na alle blessures van dit jaar is hij op de weg terug.

In de B-categorie mocht Siebe zijn opwachting maken. De vorige race in Zutphen kwam hij klem te zitten in de eindsprint en dat zou hem niet nogmaals gebeuren waren zijn woorden aan onze verslaggever. Vanaf de eerste ronde was hij voorin te vinden en controleerde mede de koers. Ondertussen was het zachtjes regenen over gegaan in een forse bui. Dat maakte de koers er niet makkelijker op. Het peloton bleef gedurende de koers bij elkaar. Siebe moest zich dus laten gelden in de eindspurt. Hij kwam goed door de laatste bocht en sprinte naar een mooie overwinning. Volledig verkleumd zocht hij snel de kleedkamer op!

Toen was het de beurt aan onze matador Sven in de A-categorie. Het was volop koers en in de stromende regen was Sven de baas in het peloton. Hij corrigeerde de ene na de andere ontsnapping en probeerde in de laatste ronde nog weg te rijden maar meer dan 10 meter lieten de concurrenten hem niet gaan. Ook hier werd het een eindsprint waarin Sven als 8e over de meet kwam, hij had meer verdiend. Al met al was het een zeer geslaagde dag ondanks de regen en kou. Wellicht kunnen we volgend jaar op nog meer deelnemers rekenen namens De Peddelaars met onze prachtige nieuwe baan op Sportpark Zuid.

Hartelijke dank aan alle ouders, begeleiders en toeschouwers voor dit mooie seizoen.
Van uw verslaggever ter plaatse

Back To Top
×Close search
Zoeken