skip to Main Content

Veel animo skeelerclinic Peddelaars

Nu de lente echt is begonnen en de hoop op een Elfstedentocht weer een jaartje langer de kop is ingedrukt, is het tijd om de schaatsen in te wisselen voor de skeelers. In Aalten kan dit vanaf nu ook in verenigingsverband. Wielerclub de Peddelaars heeft zijn nek uitgestoken en het skeeleren toegevoegd aan hun sportaanbod.

(door Erwin Wamelink)

Aalten – De gloednieuwe 400-meterbaan op Sportpark-Zuid leent zich uitstekend voor deze prachtige sport en aanjager Han Tieltjes is de ideale man om iedereen voor het skeeleren te enthousiasmeren. Tieltjes had zijn gehele netwerk aangeboord om afgelopen zaterdag de eerste skeelerclinic van de Peddelaars tot een succes te maken en hij is ruimschoots geslaagd in zijn missie.

Afgelopen zaterdag werd er afgetrapt met een skeelerclinic, ruim vijftig sportievelingen kwamen opdraven voor een gezellige middag. “Het was hartstikke mooi man. Je weet van tevoren niet wat je kunt verwachten maar het is erg goed verlopen. Het was leuk om te zien dat er erg veel jeugd was. Bij de vooraanmeldingen lag het aantal volwassenen veel hoger maar uiteindelijk was er meer jeugd. Er hebben zich zelfs al vijf nieuwe leden aangemeld”, vertelt Han Tieltjes. De deelnemers aan de clinic werden in vier groepen verdeeld, iedere twintig minuten werd er een ander facet van de skeelersport behandeld. “We hadden een grote kar met skeelers, helmen en andere veiligheidsmaterialen tot onze beschikking, dat door de deelnemers geleend kon worden.”

Reguliere trainingen
Aankomende woensdag start de eerste reguliere skeelertraining bij de Peddelaars. Vanaf 18:30 uur tot 21:00 uur is de 400-meterbaan beschikbaar voor de skeeleraars. De andere trainingsmomenten zijn op vrijdagavond, ook van 18:30 uur tot 21:00 uur en zondagmorgen van 09.30 tot 12.00 uur. “Er worden gedurende de week verschillende trainingen en lessen verzorgd voor wedstrijdrijders en recreanten van alle leeftijden, gericht op conditie en techniek. We zijn nog aan het kijken of we voor de jeugd aparte trainingen gaan geven. Het kan zijn dat de woensdagmiddag er ook nog aan wordt toegevoegd.”

Combi lidmaatschap
“Momenteel wordt er samen met het bestuur bekeken wat de kosten kunnen zijn indien je gecombineerd lid wilt zijn. Dat houdt in dat je zowel kunt wielrennen-/mountainbiken als skeeleren. Om gebruik te maken van de baan, dien je lid te zijn van de Peddelaars. Indien er geen wieler- of skeelertraining wordt gegeven kunt je, mits je clubkleding draagt, gebruik maken van de baan.”

Helmplicht
“Het dragen van een helm tijdens het skeeleren is verplicht. Het dragen van pols-, knie- en elleboogbeschermers wordt sterk aangeraden. Wil je een keer een proefles volgen, geef je dan op via de mail skeeleren@peddelaarsaalten.nl . Als je enthousiast bent geworden kun je direct skeelerlid worden.”

Bron: https://www.aaltenvooruit.nl/nieuws/algemeen/692410/veel-animo-skeelerclinic-peddelaars-

Veel Animo Skeelerclinic Peddelaars
Back To Top
×Close search
Zoeken