skip to Main Content

Sponsorride pumptrackbaan Aalten

Op zaterdag 3 juli organiseren de initiatiefnemers van de nieuwe pumptrackbaan op Sportpark Zuid een echte sponsorride (sponsorloop op wielen) voor alle kinderen en eventueel volwassen van klein tot groot. De bedoeling van dit evenement is om geld in te zamelen om de laatste puntjes op de ‘ i ’ te zetten voor deze geweldige pumptrackbaan. Uit een burgerinitiatief is deze baan tot stand gekomen.
Door onder andere subsidies van LEADER, Bosa, een grote donatie van hoofdsponsor Rose Bikes Bocholt en giften van een groot aantal gulle sponsoren is 93 % van de totale kosten van € 140.000, -gedekt en willen we met deze sponsorride de laatste 7 % kunnen bekostigen. Zodat alle inwoners en verenigingen uit Aalten gebruik kunnen maken van deze geweldige baan.

Een pumptrackbaan is een verhard parcours met veel hoogteverschil en uitdagende bochten. De baan die hier wordt aangelegd is ontworpen door Joost Wichman, oud-wereldkampioen Fourcross, en volgens de richtlijnen van de KNWU. Hij kan worden benut als officiële wedstrijdbaan. Het is een laagdrempelige sport, iedereen kan meedoen, op BMX-fietsen, stepjes, crossfietsen of zelfs skateboards en loopfietsjes.

Wat is een sponsorride? Een sponsorride is een sponsorloopactie maar dan op wielen. Je kunt meedoen op je eigen fiets, loopfiets, step, skeelers, crossfiets of mountainbike. Er zijn op Sportpark Zuid 3 routes uitgezet per discipline. Er is een racefiets route van 600 m, mountainbike/crossfiets route van 500 meter en een step/skeelerbaan van 300 meter.
De deelnemers gaan op hun fiets/ step/ skeelers of loopfiets, de gekozen route maken. Sponsoren kan je per ronde: De sponsorprijs is uiteraard vrij. Het maximaal aantal ronden is 10, zodat een deelnemer 6, 5 of 3 km heeft gefietst of geskeelerd/ gestept. Dat is een hele afstand wat zeker beloond mag worden. We gaan er met z’n allen een leuke en sportieve dag van maken met ondersteuning en opzwepende muziek van DJ Wimpie. Wil je als vereniging of zelf gebruik maken van deze geweldige pumptrackbaan, dan zou het geweldig zijn dat je ook een “steentje bijdraagt” door mee te doen aan de leuke sponsorride. De pumptrackbaan is voor en van iedereen!

Back To Top
×Close search
Zoeken