skip to Main Content

Skeeleren in Aalten: D’ran met Han!

‘D’ran met Han!’ Het is een begrip bij wielerclub de Peddelaars. De bijzonder sympathieke en fanatieke wielrenner, neemt wekelijks een groep fietsers onder zijn hoede voor een pittige intervaltraining. Naast het wielrennen heeft Han Tieltjes ook een bijzondere liefde voor schaatsen en skeeleren. Met die laatste sport wil hij nu aan de slag. “We hebben zo’n mooie nieuwe baan liggen in Aalten, het is zonde om daar niks mee te doen!”

(door Erwin Wamelink)

Aalten – Met de knie nog wat dik van een harde val op Weisensee in Oostenrijk, loopt Han wat stijfjes door de kamer. “Dit vind ik echt een heel rare vraag”, geeft hij als antwoord op de vraag of hij een voorkeur heeft voor één van zijn sporten. “Nee, het is allemaal prachtig. Juist die afwisseling maakt het zo mooi.” De Peddelaars heeft onlangs besloten om de vereniging uit te bereiden met een skeeler-afdeling. Tieltjes is de aangewezen man om een deel van de begeleiding op zich te nemen. “Het had misschien beter bij de ijsvereniging gepast maar die wilde er niet aan beginnen. Ik vind het zonde om er niks mee te doen.”

In het verleden was Tieltjes actief als skeelertrainer bij de vereniging uit Eibergen, dus hij weet alle fijne kneepjes van het vak. “Het is minder blessuregevoelig dan hardlopen en het is goedkoper dan wielrennen. Alhoewel als je een goed paar skeelers wilt hebben, ben je ook 1200 euro kwijt”, zegt Tieltjes. “Skeeleren op de baan is natuurlijk veel veiliger dan op de weg, dat is het allerbelangrijkste.”

Kennismakingsmiddag
Binnenkort, waarschijnlijk de laatste zaterdag in maart, wordt er op de schaatsbaan op Sportpark Zuid een kennismakingsmiddag gehouden. “Daar kan iedereen gewoon komen. Wij kunnen materiaal lenen van een andere skeelervereniging zodat niet iedereen direct spul hoeft aan te schaffen. Het gaat hier om skeelers en veiligheidskleding, waaronder een verplichte helm. Dit kan gewoon een wielerhelm zijn.” Tieltjes denkt dat de kennismakingsmiddag vooral interessant is voor de jeugd. “Ach die ouderen redden zich wel. Als die zin hebben om te skeeleren, rijden ze zelf gewoon even een uurtje rond. Voor kinderen is dat anders, er kan ook heel veel gedaan worden in spelvorm, dat maakt het voor hen alweer een stuk leuker.” Geïnteresseerden dienen zich wel vooraf aan te melden via skeeleren@peddelaarsaalten.nl

Nog voordat er officieel een meter gereden is in Aalten, staat de eerste wedstrijd al op de agenda. Op woensdagavond 3 juli wordt één van de wedstrijden van de ‘Free-Wheel Inline Cup Oost’ in Aalten verreden. De wedstrijdskeeleraars leggen de marathonafstand af, recreatieve sporters komen ook aan hun trekken, zij zullen een iets kortere afstand afleggen. “Het is mooi dat we in Aalten ook een wedstrijdje hebben voor recreanten, dat heb je lang niet overal.” Uiteraard heeft Han zich opgeworpen als grote organisator van het spektakel, het bloed kruipt immers waar het niet gaan kan.

Bron: https://www.aaltenvooruit.nl/nieuws/algemeen/644257/skeeleren-in-aalten-d-ran-met-han-

Skeeleren In Aalten: D’ran Met Han!
Back To Top
×Close search
Zoeken