skip to Main Content

Siebe en Bart Klein Nienhuis tevreden over de Internationale Tour de Junior te Achterveld

Beide broers Klein Nienhuis hebben afgelopen week ieder 9 wedstrijden gereden in de meerdaagse Tour de Junior. Siebe (cat 6) had als doel top 15 in het algemeen klassement en een paar top 10 plekken in de 9 wedstijden. Bart had als doel podium en podium plaatsen in de 9 wedstrijden.

Siebe heeft de volgende uitslagen gereden;
Omloop maandag 8ste
Klim Tijdrit dinsdag 16de
Criterium dinsdag 22ste
Klassieker woensdag 7de
Klim Tijdrit donderdag 19de
Criterium donderdag 9de
Tijdrit vrijdag 13de
Omloop vrijdag 23ste
Criterium zaterdag 6de
Overall 12de

Kortom Siebe is zeer tevreden en moe naar huis gegaan.

Bart maar ook Siebe hadden beide te maken met meerdere ploegen die ook als ploeg reden. Siebe had er weinig last van daar de jongens en meisjes echt voor eigen succes gingen doch bij de nieuwelingen (Bart) was de ploegen tactiek goed zichtbaar. Enigszins gefrustreerd ging Bart dan als eenling ook de klassieker in. Een solo van ruim 30 kilometer vanaf kilometer 10 volgde. Op het moment dat hij terug gepakt was gingen 4 renners er vandoor. Zij hebben daarna de tour op slot gezet. Het podium was woensdag gemaakt. Donderdag morgen door de nylondraden van het zeem het zitvlak kapot. En in de avond hard gevallen. Redelijk gehavend door gekoerst.

Bart heeft de volgende uitslagen gereden;
Omloop maandag 7de
Klim Tijdrit dinsdag 4de
Criterium dinsdag 4de
Klassieker woensdag 6de
Klim Tijdrit donderdag 17de (zonder op het zadel te zitten !!)
Criterium donderdag 2de (met val en veel zalf speciaal in Utrecht gehaald !)
Tijdrit vrijdag 13de (met diverse schaafwonden en blauwe plekken op de handen, heupen en de borst – was donderdag voorover op het asfalt gekomen)
Omloop vrijdag 6de
Criterium zaterdag 3de
Overall 6de

Ondanks de vooraf gesteld doelen tevreden naar huis gekomen en zeker ook met de wetenschap om, zoals de jury dit noemde, 1 van de smaakmakers van de wedstrijden van de nieuwelingen te zijn geweest.

Back To Top
×Close search
Zoeken