skip to Main Content

Peddelaars presteren goed tijdens NCK

In de afgelopen weken stond alles in het teken van de ploegentijdrit voor de Peddelaars uit Aalten. Week in, week uit, intervaltrainingen afgewisseld met duurtrainingen, rust….techniektraining, houding op je fiets, de beste samenstelling van de ploeg, wennen aan elkaar…..dit zijn zomaar een paar aspecten die van belang zijn voor het rijden van een ultieme ploegentijdrit.

Zaterdag, 29 september was het dan zover, het Nederlands Club Kampioenschap in Dronten stond op het programma en voor het eerst in jaren waren de Peddelaars met een grote delegatie aanwezig op dit evenement. Een jeugdteam, een damesteam en een herenteam stonden aan de start. De weergoden waren goed gezind en elk team was tot in de puntjes voorbereid om een goede prestatie neer te zetten.

De dames, Loes Oonk, Sanneke Maas, Laurian Heijerman en Eva Bruil mochten onder leiding van ploegleider/trainer Patrick Somsen de spits afbijten. Zij stonden al vroeg op de startheuvel voor de 34,3 kilometer en reden een geweldige wedstrijd met een gemiddelde snelheid van maar liefst 40,1 km per uur, in een tijd van 51:18:46. Hiermee wisten ze beslag te leggen op de 22e plek van de 40 deelnemende ploegen. Alle trainingsarbeid betaalde zich meer dan uit door deze prachtige prestatie. Moe maar voldaan kwamen ze terug in het Peddelaarskamp waar op dat moment de jeugd zich alweer aan het warm fietsen was.

Voor Sven Groot Roessink, Ben van der Weerd, Bram Temming en Siebe Rensen (en reserve Isabel Schenau) was het zaak om de prestatie van vorig jaar ruimschoots te overtreffen. Onder luid gejuich van de aanwezige supporters vertrokken onze matadoren voor de 11,6 km lange rit. In de volgauto waren de trainers Jan Hoftijzer en Frank Rensen nog zenuwachtiger dan de renners zelf. De technische uitvoering was geweldig, de onderlinge coaching uitstekend en ook de uitslag was bijna het gewenste resultaat. Met een 26e plek van de 42 deelnemers in een tijd van 18:22:39 en een gemiddelde van 37,9 was dit een hele mooie uitslag waar ze trots op mogen zijn.

Tot slot mochten de “grote” mannen hun opwachting maken. De kanonnen van De Peddelaars, Elmer Houwers, Jop Wensink, Ruben Tolkamp, Marco Schenk, Joris de Bree en Mark te Brake mochten met 6 renners volle bak koersen over een lengte van maar liefst 52 kilometer. In het deelnemersveld traden diverse profs en ex-profs aan zoals Timo Roosen, Koen Bouwman, Ramon Sinkeldam en nog meer aansprekende renners. Het zou dus een hele opgave worden om een goed resultaat neer te zetten in al dat geweld. Onze Peddelaars bleven echter meer dan overeind, de prestatie was geweldig! Met een 18e plek van de 67 deelnemers hebben onze Peddelaars hun visitekaartje afgegeven. In een tijd van 1:03:30:55 met een gemiddelde van maar liefst 49,1 km per uur…….een wereldprestatie!

Met de komst van de nieuwe wielerbaan en de sterke groei van het aantal jeugdleden gaan we in de toekomst vast nog meer van De Peddelaars horen.

Luc

Back To Top
×Close search
Zoeken