skip to Main Content

OJC is leuk!

Zondag 19 maart. Grauw en regenachtig, maar dat weerhoudt 4 jonge Peddelaars er niet van om in Eibergen deel te nemen aan de derde OJC-training.

De grote groep jeugdrenners wordt tijdens de trainingen ingedeeld op leeftijd en niveau. In de trainingen wordt vaardigheid, rijden in een peloton, duurtraining en sprinten geoefend. Tijdens de training in Eibergen wordt ook het verzet op alle fietsen gecontroleerd. Gelukkig was dat bij het Aaltense viertal allemaal goed in orde.

Giel Hubers, Reyno Heinen, Ruben van der Linde, Siebe Rensink en Sven Groot Roesink waren aanwezig en pikten zo extra trainingskilometers en ervaring op. Het viertal is er over eens dat de OJC een mooie aanvulling op de vaste Peddelaars-trainingen is.

Giel: “Het is gezellig om met zo’n grote groep te trainen, je leert er ook veel van. Ik zie het vooral als extra trainingskilometers en ga proberen alle wedstrijden te rijden. Als het kan tenminste. “

Sven: Het is vooral leuk en gezellig. En je hebt een keer andere trainers. Ik ga naast de KNWU-wedstrijden alle OJC-wedstrijden rijden.”

Reyno: “Dit is mijn eerste keer bij de OJC. Het is leuk maar ook zwaar omdat de trainingen langer duren. Maar ik heb ontdekt dat ik er beter van wordt. De trainingen zijn anders en langer dan bij de Peddelaars, eigenlijk beter.”

Siebe: “dit wordt mijn tweede jaar OJC. De trainingen zijn wel leuk, maar het is ook veel herhaling. Ik ga proberen alle wedstrijden te rijden.”

Ruben: “Ik doe voor het tweede jaar mee. Het is leuk om met meer kinderen tegelijk te trainen, dat mis ik in Aalten. De wedstrijden zijn heel leuk, ik ga weer proberen allemaal te rijden.”

Giel, Reyno, Ruben en Sven hopen dat komende zondag meer Peddelaar-jeugd mee doen aan de eerste OJC-wedstrijd. Want: “OJC is vooral leuk en je leert veel van de wedstrijden.”

OJC staat voor Oostelijke JeugdCompetitie, een samenwerking van wielerverenigingen in Gelderland en Overijssel om jeugd kennis te laten maken met het wedstrijd rijden. Tijdens de 6 wedstrijddagen wordt er afwisselend een tijdrit, criterium, afvalkoers en tot slot een criterium met ploegentijdrit gereden. Alle jeugdleden worden door de vereniging automatisch ingeschreven en het inschrijfgeld wordt betaald. Problemen met vervoer? Mee rijden is altijd mogelijk en ook nog eens gezellig.

Wedstrijdkalender:
Zondag 9-4 AWV de Zwaluwen, Almelo
Zondag 28-5 RTC de Stofwolk, Eibergen
Zondag 25-6 DRV de Zwaluwen, Deventer
Zondag 2 -7 OWC, Oldenzaal
Zondag 10-9 ETP, Zutphen
Zondag 24-9 RTC de Stofwolk, Eibergen

Informatie: www.ojc.nu

OJC Is Leuk!
Back To Top
×Close search
Zoeken