skip to Main Content

Mogelijk Pumptrackbaan op Sportpark Zuid

De afgelopen weken is de haalbaarheid voor de aanleg van een Pumptrackbaan op Sportpark Zuid onderzocht. Er zijn inmiddels een aantal stappen gezet en de kans dat er een pumptrackbaan gerealiseerd wordt op Sportpark Zuid wordt steeds groter. Wielervereniging de Peddelaars, Brichbouw Sportondersteuning en initiatiefnemers Wilco Schigt, Wilber Kappert, Michiel Stronks en John Theissen willen in het voorjaar van 2021 een officiële vaste pumptrackbaan realiseren op Sportpark Zuid in Aalten. 

De baan, die gebruikt kan worden op een daarvoor bestemde fiets, step of skateboard zal door de Peddelaars worden opgenomen in hun verenigingstrainingen. Naast het wielrennen, mountainbiken en cyclocrossen willen de Peddelaars in de toekomst ook Pumptrack trainingen gaan verzorgen. Er zullen ook activiteiten plaatsvinden van Brichbouw sportondersteuning en Figulus-Welzijn op de baan.

De 190 meter lange baan is volgens de richtlijnen van de KNWU ontworpen, zodat de Peddelaars als KNWU vereniging in de toekomst ook officiële wedstrijden kunnen organiseren. De baan, die naast de Beachvelden  en de Kanjer Arena gepland staat, heeft een snel buitenstuk en een technisch infield volgens Joost Wichman, de ontwerper van de baan. De baan zal tevens worden voorzien van LED verlichting, zodat deze het hele jaar gebruikt kan worden. 

Pumptrack is een crossbaan van asfalt met bulten en bochten waarop je vaart maakt door een pompende beweging. De baan is aaneengesloten, zodat je eindeloos rondjes kunt rijden. Op de pumptrack hoef je nauwelijks te trappen of steppen maar maak je snelheid middels een pompende beweging met je armen en benen. Door de fiets op de achterkant van elke bult aan de grond te drukken maakt de fiets vanzelf vaart. Op deze baan kun je als wielrenner of mountainbiker je techniek bijspijkeren.

Het enthousiasme van de initiatiefgroep is groot. Hopelijk wordt dit enthousiasme overgenomen door alle betrokken partijen en kunnen wij in het voorjaar de onze nieuwe baan in gebruik nemen.

Mogelijk Pumptrackbaan Op Sportpark Zuid
Back To Top
×Close search
Zoeken