skip to Main Content

GOW Varsseveld / Achterhoek Wielerspektakel

Een mooie dag, met een mooi evenement, wat een beetje regenachtig begon, stonden 11 Peddelaars klaar om mee te strijden in de GOW van Varsseveld. Ook wel bekend als de GOW als onderdeel van het Achterhoek Wielerspektakel. Zouden onze Achterhoekers van zich laten horen vandaag ? Zeker was dat het geval.

Het begon al super met Isabel Schenau die voor de tweede keer op rij, na Eibergen, de smaak al goed te pakken heeft. Een knappe en hard voor gereden 16de plaats in jeugd 2 met een deelnemersveld van 22 renners. Een knappe prestatie.

Hierna was het de beurt aan jeugd drie. Daarin streden in een peloton van ook 22 renners drie Peddelaars mee. Siebe Klein Nienhuis, Sven Groot Roessink en Thijs Bussink stonden aan de start. Thijs voor de eerste keer dit jaar en Siebe en Sven al als ervaren rijders. Siebe (5de), Sven (11de) en Thijs (21ste) kunnen terug kijken op een harde wedstrijd die op het scherpst van de snede werd verreden. Helaas met valpartijen voor de renners van de Peddelaars tot gevolg. Zonder dit waren de heren ongetwijfeld een paar plaatsen hoger geëindigd.

Dan de Masters 40+. Hier kunnen we kort over zijn. Patrick Somsen gaf een demo weg. Vanaf de start was hij gevlogen en met een ruime en dan ook echt een ruime voorsprong won hij overtuigend de wedstrijd.

Bij de Nieuwelingen was dat wel anders. Een harde strijd volgde. Alle renners hebben alles gegeven. Bart Klein Nienhuis was even alleen weg maar werd bijgehaald door een renner van Almelo. Deze hebben gestreden voor de winst. In de laatste ronde bleek Bart te sterk voor zijn tegenstander en won verdient de wedstrijd. Bjorn ten Have was goed weg maar liet zich verrassen door enkele wegrenners die hard van start gingen. Gaandeweg de wedstrijd was hij deze mannen zeker de baas maar helaas door dit voorval verloor hij door deze mannen net de aansluiting met de kop van de wedstrijd. Een knappe en hard voor gevochten 6de plaats was zijn verdienste. Sammy Berkelder en Pim Schenk stonden ook aan de start. Voor beide heren was dit het eerste optreden in de GOW competitie. Moe maar voldaan hebben ze alles gegeven en konden terug kijken op een zeer goed verreden wedstrijd. Sammy 14de en Pim als 18de over de streep in een peloton van 29 renners.

Bij de vrouwen ging Rienke ten Have van start. Ze kwam goed op gang. Na een korte inhaalrace bezette ze steady de 12de plaats. Deze heeft ze ook goed naar de finish gereden. In een deelnemers veld van 28 rensters een zeer mooi resultaat.

Als laatste kwam Gijs Leemreize aan de start. Net anders als bij de Nieuwelingen was Gijs de achtervolgers op een renner van Almelo. In tegenstelling tot deze wedstrijd kwam Gijs erbij en ging er weer vandoor. Op weg naar een solo die resulteerde in de winst bij de Junioren.

GOW Varsseveld / Achterhoek Wielerspektakel
Back To Top
×Close search
Zoeken