skip to Main Content

Driedaagse racefietstocht Teutoburgerwald.

In het jubileumjaar 2019 van de Peddelaars hebben ondergetekenden het voornemen een 3 daagse racefietstocht te organiseren naar het Teutoburgerwald.

We willen nog dit jaar inventariseren (opgave tot 31 december 2018) of er voldoende junior / senior leden van 16 jaar en ouder zijn, die aan dit evenement willen deelnemen. 

Programma

De bedoeling is om op vrijdag 17 mei vanuit Aalten met de racefiets te vertrekken voor een tocht in lijn (van ca. 100 km) richting het Teutoburgerwald naar de omgeving van Ibbenbüren.  

Wij proberen een leuke accommodatie te regelen zoals een jeugdherberg, groepsaccommodatie of groepsruimte op een camping voor 1 of 2 overnachtingen naar keuze, zie onderstaand schema.

Op zaterdag 18 mei is het hoofddoel om een prachtige tocht (van 90 km en ca. 115 km) naar het mooie plaatse Tecklenburg uit te zetten met het nodige klimwerk. We fietsen veelal door het heuvelachtige Teutoburgerland.

Zondag 19 mei gaan we ons weer opmaken voor de terugreis naar Aalten met een mooie tocht in lijn van ca. 100 km. (We denken dan ca. 15.00 uur weer thuis te zijn).

Deze opzet biedt zeer zeker vele varianten, want alleen op de zaterdag fietsen is ook mogelijk, zie onderstand schema. De deelnemers worden t.z.t. bekend gemaakt en er wordt zo mogelijk in meerdere groepen gefietst.

De routes voor de heen en terugreis alsook de route ter plaatse worden op gpx formaat aangeboden.

In het kader van het 40 jarig jubileum hopen we, dat we minimaal 40 fietsers kunnen mobiliseren voor de zaterdag tocht.

Helaas hebben we nog geen mogelijkheden onderzocht voor een mountainbike tocht, maar als er onder de leden een actief persoon is die dit op zich wil nemen, kunnen we overwegen om ook hier iets voor op te zetten. Reacties graag naar onder staande personen.

Wanneer er voldoende deelnemers zijn is er de toezegging van enkele leden van de toertocht commissie om zich bij de organisatie aansluiten.

Overzicht van het programma

Kosten

Ten aanzien van de kosten kunnen we alleen zeggen dat dit ongeveer € 40-60 euro per overnachting / per persoon is, inclusief ontbijt en avondeten e.e.a. is afhankelijk van aantal deelnemers, overnachtingen en accommodatie, maar dit kunnen we pas bepalen als er voldoende deelnemers zijn. De reiskosten en de verteringen onderweg zijn voor eigen rekening. 

We weten ook nog niet wat een mogelijke bijdrage van de vereniging zal zijn.

Opgeven

Het is nu aan jullie om je aan te melden voor een van de bovenstaande mogelijkheden en deel te nemen aan de (1 of 2) 3 daagse. 

Wanneer jullie geïnteresseerd zijn reageer dan voor 1 januari 2019 per mail op deze uitnodiging en geef aan naar welke mogelijkheid je voorkeur uitgaat. 

Graag opgave via E-mail van Frans Wubbels: frans_wubbels@hotmail.com

Back To Top
×Close search
Zoeken