skip to Main Content

Dames Peddelaars bij NCK ploegentijdrit

Aalten – Zaterdag deden vier dames van de Peddelaars mee aan het NCK. Linda Scholten, Femke Wolterink, Rienke ten Have en Herlinda ter Maat reisen al vroeg af naar Dronten om daar deel te nemen aan de Nederlandse Club Kampioenschappen ploegentijdrit.

In de damescategorie is het de bedoeling dat je met vier dames start en het parours aflegt van 34,3km. Uiteindelijk moeten ze met minimaal drie dames over de meet komen. De afgelopen weken werd er hard getraind onder begeleiding van Han Tieltjes en Peter Masselink. Bij deze zware discipline, misschien wel de zwaarste bij wielrennen, is het van wezenlijk belang om in de finesses op elkaar ingespeeld te zijn. Het komt neer op teamwork, vertrouwen, focus en alertheid. Daarnaast werd er uiteraard ook getraind op snelheid. Gelukkig was het droog bij de start. Op de dijk werd duidelijk wat het effect van de wind was. Ploegen werden uit elkaar gedreven, sommigen stonden langs de kant. Doel was om die geoliede machine vast te houden en als ploeg te eindigen. Dat is ze gelukt. Ze werden 28e van de 34 ploegen.

Later op de dag deden vier andere Peddelaars dames mee aan de bedrijvencompetitie. Met zes dames fietsten zij namens team Somsen & Wensink. Helaas waaide hier twee dames af maar behaalden wel een mooie podiumplek. Zij werden tweede van de totaal vier dames groepen die meededen.

Bron: https://www.aaltenvooruit.nl/nieuws/algemeen/830524/dames-peddelaars-bij-nck-ploegentijdrit

Dames Peddelaars Bij NCK Ploegentijdrit
Back To Top
×Close search
Zoeken