skip to Main Content

Crosskampioenschap 2020/2021 uitslagen en foto’s 23 januari

De jeugd reed zaterdag 21 januari hun tweede crosswedstrijd. Ondanks de kou hadden ook de jongsten er veel zin in. In de eerste groep stonden er 15 fietsers aan de start, die voor de start al flink kibbelden over de plek aan de startlijn. Met zijn 15-en op 1 rij past niet echt, maar dat is altijd te proberen. Bij de eerste bocht het veld in gelijk een valpartij, na het ontwaren van kinderen en fietsen lag het veld uit elkaar. Robin, Siem en Rosan slaan een flink gat en rijden soeverein maar los van elkaar naar plaats 1,2 en 3. Daarachter maken Sem, B Loek en Emma het elkaar eerst nog lastig maar Sem was niet van plan de andere twee zijn vierde plaats te gunnen. Mirte zag halfweg de tweede rond nog de mogelijkheid Bram en Daan voorbij te steken. Daarachter werd het ieder voor zich en onder aanmoediging van de trainers en ouders buiten de hekken naar de finish.

Voor de start van jeugd 2 werd er al gegrapt of Robin niet beter naar groep 3 kon, hij rijdt toch veel te hard volgens de concurrentie. Robin nam vanaf de start dan ook een voorsprong en kon daarna rustig zijn 4 rondjes maken. Er werd hem zelfs koffie en thee aangeboden, hij had toch een royale voorsprong. Achter hem waren Jurre, Daan en Britt niet van plan elkaar iets cadeau te geven. Tot aan het laatste technische stuk wisselden ze van plek waarna Jurre het afmaakte en als tweede over de streep kwam. Ibe gaf in de tweede ronde al aan de benen niet te hebben en moest de 3 kemphanen laten gaan. Jeroen en Jens maakten het tot het laatst nog spannend wie de rode lantaarn zou dragen.

Jeugd 3, nieuwelingen en junioren beloofde spektakel. Zoltin gunde Sven niet weer zo’n overwinning en Ruben en Gergö gunden elkaar van te voren ook geen meter. Vanaf de start vloog het achttal hard richting het veld. Zoltin, Sven, Bram T en Isabel als oudsten als eerste de bocht om met Ruben en Gergö op de hielen. Sven en Zoltin wisselden in de eerste rondes nog stuivertje met Bram en Isabel  op een respectabele afstand, maar Sven leek toch niet de benen te hebben waarna Zoltin zijn kans schoon zag en er voorbij stak en gaatje sloeg. Gergö, Hugo en Ruben leken samen op te trekken totdat Ruben het gas opentrok en zich los reed. Gergö probeerde terug te komen én los van Hugo maar kreeg het gat niet meer dicht. Tot de laatste meters bleef het spannend maar wist Gergö Hugo toch te verslaan. Daarachter reden Daan en Vigo hun rit goed uit en kwamen moe gestreden over de finish.

Op naar 20 februari voor de laatste wedstrijd. Een aantal fietsers heeft al gemeld er alles aan doen om de einduitslag in hun voordeel te laten omslaan

Uitslagen

Jeugd 1

1e Robin Vos

2e Siem Blekkink

3e Rosan Scholten

4e Sem Bergsma

5e Loek Besselink

6e Emma Deunk

7e Mirte van de Linde

8e Bram Kamping

9e Daan Heezen

10e Sem Luimes

11e Xavi Boom

12e Boaz Wubbels

13e Isa Prinzen

14e Vince Zweerink

15e Stan te Slegte

Jeugd 2

1e Robin Boom

2e Jurre Bulten

3e Daan Abrahams

4e Britt Luimes

5e Ibe Lurvink

6e Jeroen Bohm

7e Jens Bijen

Jeugd 3

1e Ruben van der Linde

2e Gergo Lensink

3e Daan ter Veldhuis

4e Vigo Harmsen

Nieuwelingen

1e Zoltin Kwerreveld

2e Sven Groot Roessink

3e Bram Temming

4e Isabel Schenau5e Hugo Bohm

Foto’s

Back To Top
×Close search
Zoeken